v.47 – åk 8

Förra veckan, v.46, fortsatte vi vårt arbete med den industriella revolutionen. Vi lärde oss att revolutionen började i textilindustrin, och vi lärde oss om olika uppfinningar, som t ex flygande skytteln, spinning jenny och den viktigaste uppfinningen, ångmaskinen. Ångmaskinen användes även för att revolutionera transporterna (t ex järnväg/lokomotiv). Vi skrev även om olika resurser som var viktiga för den industriella revolutionen, kapital och naturresurser. Kapitalet som behövdes kom bl a från storgodsägarna och handelsmännen. Viktiga naturresurser var järn, vilket bl a behövdes till de nya maskinerna, och stenkol, som bl a behövdes för att utvinna järn.

Denna vecka, v.47, kommer vi att att arbeta med människorna under den industriella revolutionen. Denna revolution ändrade livsvillkoren för många och vi kommer att lära oss mer om detta. Vi kommer även att titta på Imperialismen, när de europeiska staterna/länderna utökade sin makt (politisk och ekonomisk) genom skapa stora imperier (riken).

Om någon vill ha extra-hjälp, prata med mig.

UPPDATERING: Vi kommer att repetera de tre revolutionerna (amerikanska, franska, industriella) på torsdag, istället för att arbeta med Imperialismen. Titta igenom några filmtips på denna sida för att ”fräscha upp” kunskaperna.

Annonser
Det här inlägget postades i Åk 8, Åk 8 Veckoplaneringar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s